5 voordelen van een verzwaringsdeken

3 minuten leestijd

Elke avond roerloos in bed liggen, wachtend tot je eindelijk in slaap valt. 's Nachts meerdere keren wakker worden en 's ochtends uit je bed stappen met het gevoel dat je een marathon hebt gelopen. Is dit voor jou herkenbaar? Dan is een verzwaringsdeken misschien wel wat voor jou. Hieronder beschrijven we enkele voordelen van een verzwaringsdeken.

Wil jij eerst graag weten wat een verzwaringsdeken met je lichaam doet en waarom het werkt? Lees dan ons artikel over hoe een verzwaringsdeken werkt.

Voordeel #1: Je valt sneller in slaap

De druk van een verzwaringsdeken op je lichaam is kalmerend, wat er voor zorgt dat al die piekergedachten die 's avonds door je hoofd gaan wat meer op de achtergrond vallen. Je lichaam en hersenen ontspannen en bereiden zich voor op rust & herstel. Ook wordt de productie van het slaaphormoon melatonine verhoogt, waardoor jij in een diepere slaap beland.

Voordeel #2: Je slaapt de hele nacht door

De lichte druk van een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat jij minder draait in bed. Dat, en de verhoogde productie van het slaaphormoon melatonine zorgen ervoor dat jij in een diepe slaap beland en de hele nacht als een roosje doorslaapt.

Voordeel #3: Het vermindert stress en angst

Onze eigen verzwaringsdeken, de Kalm verzwaringsdeken, maakt gebruik van de kalmeringstechniek 'deep pressure stimulation'. De deken drukt lichtjes op verschillende 'pressure points' van je lichaam. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit helpt tegen angst en stress. Gelukkig hoef jij hiervoor niet naar de therapeut of dokter, maar gooi je gewoon de deken over je heen!

Voordeel #4: Je wordt uitgerust wakker

Zeg maar gedag tegen dat ochtendhumeur. Door het gebruik van een verzwaringsdeken slaap jij dieper en wordt de productie van het gelukshormoon serotonine verhoogd, wat ervoor zorgt dat jij met een beter en uitgeruster gevoel wakker wordt.

Pas wel op! Het zal 10x moeilijker worden om uit bed te komen ;)

Voordeel #5: Het voelt alsof je geknuffeld wordt

Het laatste voordeel; de druk van een verzwaringsdeken simuleert het gevoel van geknuffeld worden. Wie vindt dat nou niet fijn? Het voelt niet alleen fijn, het heeft ook nog een voordeel. Het verhoogt de productie van oxytocine, ook wel het liefdeshormoon genoemd. Dit geeft je een gevoel van veiligheid en tevredenheid.

 

Geïnteresseerd in een verzwaringsdeken?

Na maandenlang testen hebben wij eindelijk een verzwaringsdeken ontwikkeld die niet te warm wordt, zich goed aanpast aan je lichaam en door iedereen te gebruiken is. Interesse? We bieden gratis verzending en een 100 nachten proefperiode.

« Terug naar Blog