Over ons

Het 'Kalm' logo met op de achtergrond krantenkoppen over slaapproblemen onder Nederlanders

Wij spenderen een derde van ons leven in bed, slapend. Slaap is extreem belangrijk voor ons welzijn. Helaas heeft niet iedereen de kans om te genieten van een goede nachtrust. Ruim 6 miljoen mensen in Nederland en België hebben last van slaapproblemen.

Lang in bed liggen piekeren zonder ook maar een oog dicht te doen, 's nachts constant wakker worden, en 's ochtends vermoeid uit bed stappen. Herkenbaar?

Voor ons en vele andere Nederlanders wel. Dat is waarom wij eind 2018 zijn begonnen met het zoeken naar oplossingen hiervoor. Al gauw stuitten wij op een product genaamd een 'weighted blanket'. In Amerika was dit product razend populair; er waren honderden opties te vinden met tienduizenden beoordelingen, op social media werd de 'weighted blanket' geprezen en de media schreef er artikel na artikel over. Na dit te hebben gelezen hadden wij ook grote interesse in een weighted blanket.

Al snel kwamen wij erachter dat dit product in Nederland en België eigenlijk alleen nog maar in de zorg gebruikt werd. Dat is zonde, want een verzwaringsdeken kan veel meer mensen helpen aan een goede en gezonde nachtrust.

Begin 2019 zijn we begonnen met zoeken naar fabrikanten van deze ‘weighted blankets’. Na testrondes bij tientallen fabrieken hebben wij onderhand een product waar we trots op kunnen zijn.

Onze visie

Wij streven naar een uitgerust Nederland en België. Op dit moment zijn er te veel mensen die ’s nachts wakker liggen en ’s ochtends vermoeid uit bed komen. Dat heeft op die mensen, maar ook op de samenleving, een slecht effect. Uitgeruste mensen presteren beter, zijn vrolijker en bereiken hun doelen sneller. Dat is waar wij naartoe willen.