Veelgestelde vragen

Welk gewicht moet ik kiezen?

Het gewicht van een Kalm deken is een van de belangrijkste aspecten. Uit onderzoek is gebleken dat een Kalm deken zo'n 8% tot 12% van je lichaamsgewicht moet zijn.


Om je het rekenwerk te besparen hebben we hieronder een tabel neergezet. Bij twijfel raden wij aan om voor de zwaardere variant te kiezen, mits er geen sprake is van rugklachten.

Hoe gebruik je een Kalm verzwaringsdeken?

De Kalm verzwaringsdeken gebruik je net zoals een normaal dekbed. Het is bedoelt als een vervanging van je normale dekbed, maar het is ook te gebruiken in combinatie met je normale dekbed. Sommige van onze klanten gebruiken de deken bovenop of onder hun normale dekbed, als een soort sprei. Zolang het gewicht op je rust zal je de effecten merken.

Kan ik mijn eigen dekbedhoes om de deken heen doen?

Wij leveren standaard een (dekbed)hoes mee, die ook te wassen is. Deze hoes is speciaal gemaakt voor onze deken en bevat ook ons lusjessysteem. Met het lusjessysteem kan je de hoes op 10 plekken vastknopen aan de deken. Dit zorgt ervoor dat de deken door het gewicht niet gaat schuiven binnen de hoes. Het vastmaken en losmaken doe je binnen twee minuutjes. De instructies hiervoor worden meegeleverd met de deken.


Is het dan de bedoeling dat je zelf nog een dekbedhoes eromheen doet? Nee. Kan dit wel? Ja, als je het fijner vindt om je eigen dekbedhoes te gebruiken is dat prima. Hou er wel rekening mee dat de deken wat kan gaan schuiven binnen de hoes. Je kan je eigen hoes gewoon net zoals bij een normaal dekbed om de deken heen doen.

Wat is de huidige levertijd?

Voor 22:00 besteld is vandaag nog verzonden. De levering duurt doorgaans 1 tot 2 werkdagen met DHL.

Hoe werkt de 100 nachten proefperiode?

Wij garanderen dat jij beter slaapt met onze deken. Om ons vertrouwen kracht bij te zetten krijg je standaard een 100 nachten proefperiode. Werkt onze deken toch niet zoals jij gehoopt had? Dan kan je hem binnen 101 dagen gratis terugsturen. Zo slaap jij 's nachts met een gerust hart.


Een Kalm deken is toch niks voor mij, wat nu?


Als je nog in de 100 nachten proefperiode zit kun je de deken naar ons terugsturen. Stuur daarvoor een mailtje naar info@slaapkalm.nl. Wij zullen na ontvangst van de deken zo snel mogelijk je geld overmaken, meestal binnen 7 dagen.


Kijk voor ons volledige retourbeleid hier.

Is zo'n deken niet veel te zwaar?

Veel mensen die voor het eerst over verzwaringsdekens horen denken "is zo'n deken van 6 tot 10 kg dan niet veel te zwaar?". Dit is tevens ook een vraag die wij veel krijgen. Het antwoord daarop is: nee, het is niet te zwaar. Het gewicht zit door de hele deken verdeeld, en wordt dus ook over jouw hele lichaam verdeeld. Het is dus niet alsof er op één plek van je lichaam met 6 of 8 kilo wordt gedrukt.


Hou de regel 'ongeveer 10% van je lichaamsgewicht' aan. De kans dat het dan te zwaar is, is klein. Dit is natuurlijk wel persoonlijk, en daarom hebben we een 100 nachten proefperiode. Op die manier kan jij de deken testen en als het dan toch te zwaar blijkt te zijn kun je hem gratis terugsturen en eventueel omruilen.

Hoe werkt jullie lusjessysteem?

Ons lusjessysteem zorgt ervoor dat de verzwaringsdeken niet kan schuiven binnen de hoes; iets wat wel gebeurt met 'normale' dekbedhoezen, door het gewicht van de verzwaringsdeken.


Rondom de deken zitten 10 of 12 lusjes, afhankelijk van het gekozen formaat. Binnenin de bijpassende hoes zitten vervolgens ook 10 of 12 touwtjes die verbonden kunnen worden met de lusjes. Bij je bestelling krijg je een korte uitleg over hoe dit systeem werkt (geen zorgen, het is simpel en zo gepiept).


Kan een verzwaringsdeken door twee mensen gebruikt worden?

Hoe was ik de deken?

De hoes van de deken kan in de wasmachine, zorg ervoor dat deze niet binnenstebuiten zit. Was op 30 graden met een kort programma. Niet drogen met de machine, en niet strijken. Let er ook op dat de rits van de hoes dicht zit, anders kan dit uw wasmachine beschadigen.


Door het gewicht van de deken raden wij af om deze in de wasmachine te doen. Ons advies is om de deken te wassen met de hand met koud water. Niet drogen met de machine.


Als je een wat grotere wasmachine hebt is het een mogelijkheid om de deken daarmee te wassen. Dit is wel op eigen risico.

Staat je vraag hier niet tussen?

Of wil je graag wat persoonlijk advies? Ons team van specialisten helpt jou graag verder! Neem contact met ons op.

 • 085 - 4019247 (ma-vr 10:00-18:00)

 • info@slaapkalm.nl

 • Chat met ons via WhatsApp.

  Klik op de knop rechtsonder.

Kalm

Verzwaringsdeken

 • Gratis verzending & retournering

 • 100 nachten proefperiode

 • Al 1000+ tevreden klanten.

  Beoordeeld met een 4,7 op Trustpilot.

Kalm

Verzwaringsdeken

 • Gratis verzending & retournering

 • 100 nachten proefperiode

 • Al 1000+ tevreden klanten.

  Beoordeeld met een 4,7 op Trustpilot.