Hoe zwaar moet mijn verzwaringsdeken zijn?

Hoe zwaar moet mijn verzwaringsdeken zijn?

4 minuten leestijd

Het gewicht van een verzwaringsdeken kan variëren van 2,4 kg tot wel 13 kg. Het is belangrijk dat jouw toekomstige verzwaringsdeken goed afgestemd is op je lichaam. Afhankelijk van je eigen lichaamsgewicht kun je het juiste gewicht berekenen. Lees verder en kom erachter hoe je berekent hoe zwaar jouw ideale verzwaringsdeken moet zijn.

 

De verzwaringsdeken

De zoektocht naar een perfecte nachtrust lijkt ons allemaal bezig te houden. Een grote kans dat dit komt doordat maar liefst een kwart van de Nederlanders slaapproblemen heeft. Dat is ook de reden waarom steeds meer mensen de verzwaringsdeken ontdekken. Een deken met verzwaarde vulling om je in slaap te ‘knuffelen’, klinkt goed toch? Het extra gewicht geeft je een gevoel van veiligheid in bed, waardoor je sneller kan ontspannen. Uiteindelijk slaap je hierdoor dieper, beter en ontwaak je uitgerust.

Het extra gewicht

De verzwaarde vulling is waar de deken zijn kracht uit haalt. Deze vulling is net wat anders dan de vulling van je deken thuis namelijk. Vaak is de verzwaringsdeken gevuld met plastic of glazen kralen. Omdat de deken uit meerdere lagen bestaat, wordt de vulling (en dus het gewicht) gelijkmatig verspreid over heel de deken. Zo is het extra gewicht niet benauwend.

Het is belangrijk dat je het juiste gewicht kiest voor je verzwaringsdeken. Je wil dat je deken net zwaar genoeg is dat je een lichte, ontspannende druk voelt. Is je deken te zwaar; dan is er een kans dat je het benauwd krijgt in bed en moeite hebt met draaien. Grote kans dat dit juist averechts werkt en je niet kan ontspannen in bed.

Koop je echter een te lichte deken, zal je niet veel verschil merken met je huidige deken. De deken moet zwaar genoeg zijn om druk uit te oefenen op je lichaam.

Het juiste gewicht kiezen voor je verzwaringsdeken is dan ook belangrijk. Geen zorgen, wij helpen je hierbij.

 

Hoe bereken je het juiste gewicht voor jouw verzwaringsdeken?

Er is een hele simpele regel om te weten hoe zwaar jouw toekomstige verzwaringsdeken moet zijn; de 10%-regel. Het gewicht van de verzwaringsdeken moet rond de 10% van je lichaamsgewicht zijn. Dus voor een volwassene van 90 kg betekent dit dat je verzwaringsdeken rond de 9 kg moet zijn. Goed om te weten hierbij is dat 10% een algemene regel is. Het kan zijn dat je een zwaardere druk fijner vindt. Dan kan je ook voor een hoger gewicht kiezen. Je kan ook voor een lichtere deken kiezen. Het is slim om dan niet onder 7% van je lichaamsgewicht te gaan.

Je deken moet nooit boven de 25% van je lichaamsgewicht uitkomen. Een te zware deken kan juist averechts werken en je met een benauwd gevoel wakker houden. Dit geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Hieronder zie je een makkelijk overzicht van hoe zwaar jouw verzwaringsdeken moet zijn.

Lichaamsgewicht

Gewicht van je verzwaringsdeken

50-65 kg

 6 kg

65-85 kg

8 kg

85-110 kg

10 kg

Tabel berekenen gewicht verzwaringsdeken

Dit gewicht klinkt misschien als veel, maar dit is niet het daadwerkelijke gewicht dat jij voelt in bed. De vulling, en dus het gewicht, van de verzwaringsdeken is namelijk verspreid over de gehele deken. Negen kilo verspreid over heel je lichaam valt reuze mee in vergelijking tot 9 kilo op één punt van je lichaam.

De verzwaringsdeken heeft vele voordelen. Door het juiste gewicht te kiezen kan ook jij genieten van een optimale nachtrust.

 

Probeer de Kalm verzwaringsdeken vrijblijvend voor 100 nachten.

Bij Kalm krijg jij een 100 nachten proefperiode. Dat betekent dat je onze verzwaringsdeken tot wel 100 nachten mag uitproberen. Bevalt het je niet? Dan stuur je de deken terug en ontvang je het volledige aankoopbedrag terug.

« Terug naar Blog