Voor wie is een verzwaringsdeken?

De Kalm verzwaringsdeken liggend op een bank

Een verzwaringsdeken kan bijna iedereen helpen naar een betere nachtrust, maar sommige mensen kunnen net wat extra profiteren van een verzwaringsdeken. In dit artikel bespreken we:

1. Slapeloosheid

2. Autisme

3. PTSS (posttraumatische stressstoornis)

4. RLS (rustelozebenensyndroom)

Wil jij weten wat een verzwaringsdeken met je lichaam doet en waarom het werkt? Lees dan ons artikel over hoe een verzwaringsdeken werkt.

Slapeloosheid

Heb jij moeite met in slaap komen of word je 's nachts vaak wakker? Een verzwaringsdeken kan je hierbij helpen. Onze dekens maken gebruik van de kalmeringstechniek 'diepe druk stimulatie'. Diepe druk stimulatie zorgt ervoor dat jouw lichaam extra geluks- en slaaphormonen aanmaakt. Deze stimulatie ontstaat van nature als iemand geknuffeld of zacht vastgehouden wordt. Simpel gezegd bootst de Kalm deken het gevoel van geknuffeld worden na waardoor er dus extra gelukshormonen zoals serotonine en slaaphormonen zoals melatonine worden aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat jij sneller in slaap valt en in een diepere slaap beland waardoor je minder snel wakker zal worden.

Autisme

Mensen met autisme krijgen extra veel prikkels binnen en hebben moeite om deze te verwerken. Deze overvloed aan prikkels kan ervoor zorgen dat het brein de verkeerde informatie binnenkrijgt. Dit zorgt ervoor dat het brein en het lichaam zich onveilig voelt. De sympathische deel van het zenuwstelsel neemt dan de controle over, het 'alarmsysteem' van het lichaam, waardoor de persoon zich gestresst en angstig voelt. Een verzwaringsdeken werkt dit tegen.

Door de druk van een verzwaringsdeken schakelt het lichaam van het sympatische zenuwstelsel naar het parasympathische zenuwstelsel, de 'accu-oplader' van het lichaam. Dit is het deel van het zenuwstelsel dat zorgt voor ontspanning en kalmte. Als het parasympathische zenuwstelsel geactiveerd is wordt de productie van geluks- en slaaphormonen verhoogd. Hierdoor ontspan je en val je sneller in slaap.

PTSS (Posttraumatische stressstoornis)

Een flinke 1 op de 11 mensen zullen ergens in hun leven te maken krijgen met PTSS. Deze stoornis heeft nare gevolgen zoals slaapproblemen, depressie, prikkelbaar zijn en angst. Veel mensen met PTSS ervaren ook flashbacks van traumatische ervaringen. Dat kan enorm realistisch voelen en is vaak erg beangstigend. Een verzwaringsdeken biedt in zo'n situatie comfort. Door de druk op je lichaam ontspan je en gaat je lichaam uit de "flight or fight" modus.

RLS (Rustelozebenensyndroom)

Rustelozebenensyndroom, afgekort RLS, is een syndroom waarbij mensen nare gevoelens in de benen voelen. Door de benen te bewegen verdwijnt dit gevoel tijdelijk. Mensen met RLS hebben hier over het algemeen het meeste last van na lang zitten en bij het inslapen. Een verzwaringsdeken drukt lichtjes op de benen wat ervoor kan zorgen dat geïrriteerde zenuwen kalmeren. Door de druk van een verzwaringsdeken wordt de productie van het gelukshormoon serotonine ook verhoogd waardoor de gebruiker zich meer ontspannen voelt.

Geïnteresseerd in een verzwaringsdeken?

Na maandenlang testen hebben wij eindelijk een verzwaringsdeken ontwikkeld die niet te warm wordt, zich goed aanpast aan je lichaam en door iedereen te gebruiken is. Interesse? We bieden gratis verzending, een 30 nachten proefperiode en als de deken toch niks voor jou is, gratis retourneren.

BEKIJK DE KALM DEKEN