Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

6 minuten leestijd

“Een verzwaringsdeken is een zware deken dat je over jezelf heen legt voordat je gaat slapen. Toch?”

Dit is wat een gebruiker van de Kalm. deken laatst tegen mij zei nadat ik hem vroeg hoe je een verzwaringsdeken gebruikt.

Er is niet mis met de bovenstaande stelling, maar wat me opviel was dat hij dacht dat de deken alleen maar was voor in bed. Dus ik vroeg door.

Conclusie:
hij gebruikt de verzwaringsdeken alleen in bed.
 

Vervolgens heb ik dezelfde vraag aan meerdere gebruikers van de deken gesteld en bijna allemaal gaven ongeveer hetzelfde antwoord: “Ik gebruik de deken alleen voor het slapen”  of  “De deken helpt me enorm met het verbeteren van mijn nachtrust”.

Natuurlijk is de deken een geweldige uitvinding voor het verbeteren van je nachtrust, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden wanneer je de deken in je voordeel kan gebruiken. Dit artikel gaat in op meerdere mogelijkheden hoe je jouw verzwaringsdeken kan gebruiken.

Laten we beginnen.

 

Hoe gebruik je een verzwaringsdeken tijdens het slapen?

Voor het beste resultaat kun je de verzwaringsdeken direct op je lichaam laten rusten; zo ervaar je het meeste van de werking van de deken. Dit betekent dat je oude deken niet meer nodig is.

Sommige mensen leggen de verzwaringsdeken boven of onderop hun ‘normale’ dekbed, voornamelijk voor wat meer warmte. Dat is ook een prima manier om de verzwaringsdeken te gebruiken! Zolang het gewicht op het lichaam rust zal je de effecten merken; ook al zit daar een extra dekbed tussen.

 

Op welke momenten gebruik je een verzwaringsdeken.

De verzwaringsdeken is een middel om tot rust te komen en daardoor slaap je beter. Het voornaamste moment dat je de deken gebruikt is als je gaat slapen. Echter, is dit slechts één van de manieren om de verzwaringsdeken te gebruiken.

 

Een verzwaringsdeken voor een vlugge powernap

Wil jij even snel opladen, maar heb je moeite met in slaap vallen? Dan is een verzwaringsdeken de perfecte oplossing. Door de ontspannende werking van de deken kom je sneller tot rust en val je ook sneller in slaap. Hierdoor zijn je powernaps niet alleen korter, maar ook effectiever.

Tip: Uit een onderzoek van NASA bleek dat de perfecte powernap gemiddeld 26 minuten duurt. Duurt je powernap langer dan ontstaat de kans dat je wakker wordt terwijl je in een diepe slaap zit, wat kan leiden tot een suf en moe gevoel dat een lange tijd blijft aanhouden.

Wat fijn is om te weten, is dat je niet per se hoeft te slapen om uit te rusten. Dus zelfs wanneer je niet in slaap valt, kan de verzwaringsdeken je helpen weer tot rust te komen en op te laden.

 

Een verzwaringsdeken op de bank

Lig je lekker op de bank kijkend naar je lievelingsserie of misschien lees je wel je lievelingsboek, maar mis je net dat extra comfort? Probeer dan eens de verzwaringsdeken over je heen te leggen op de bank. Ook op de bank kan de verzwaringsdeken jou knuffelen.

Hierdoor maak je jouw ontspanningsmomentjes nog ontspannender.

 

Ontspannen na werk

Na een lange en drukke werkdag kom je thuis en merk je dat je hersenen aan het racen zijn. De stress van kantoor stuitert nog rond in je hoofd en je lijkt het niet los te kunnen laten; zelfs niet als je al thuis bent aangekomen.

Het bovenstaande scenario heeft zich vast wel eens afgespeeld in jouw leven – in de mijne zeker wel.

Een verzwaringsdeken is voor mij in zo’n geval een manier om die gedachten uit te zetten. De ontspanning veroorzaakt door de deken helpt je lichaam bij het maken van anti-stresshormonen. Zo kan je na werk dat verdiende moment rust pakken en ontspannen met de verzwaringsdeken.

Tip: een verzwaringsdeken werkt voor velen extra ontspannend en rustgevend in combinatie met mindfulness.

 

Een verzwaringsdeken bij paniekaanvallen

Paniekaanvallen zijn veel voorkomender dan je zou denken. Het kan letterlijk iedereen overkomen, of het nu wordt veroorzaakt wordt door iets werk gerelateerd of door je eigen gedachte die maar niet stoppen. Het is een onaangename ervaring waarbij het fijn is om iemand bij je te hebben. Helaas is dat niet altijd het geval. Eén van de redenen waarom de verzwaringsdeken ooit is ontstaan was om mensen met angststoornissen te helpen. De druk van de deken wordt door je hersenen ervaren als een knuffel. Het geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Vaak zijn dit de gevoelens die ontbreken tijdens of na een paniekaanval.

Je weet zelf het beste hoe je hiermee om wil gaan, maar een mogelijkheid is om de deken te gebruiken om tot rust te komen. Voelt de deken niet fijn aan? Leg het dan gelijk weg, want wat voor de één werkt, werkt niet voor de ander.

Experimenteer en kom erachter of de deken jou kan helpen in dit soort situaties.


Dus het antwoord op de vraag ‘hoe gebruik je een verzwaringsdeken’ is: zie de deken niet als een deken, maar als je ‘trouwe partner’ die je helpt om te ontspannen en ontstressen wanneer je dit nodig hebt. Door deze paradigma verschuiving verandert je deken in een hulpmiddel. Een hulpmiddel dat jij kan inzetten wanneer je die nodig hebt: in bed, op de bank, op een stoel, of in elke andere scenario waarin jij denkt dat de deken je kan helpen.

 

Verzwaringsdeken 100 nachten uitproberen

Wij, van Kalm, willen jou persoonlijk de kans bieden om deze ‘trouwe partner’ zelf te ervaren, zodat jij er achter kan komen of de deken jou kan helpen in de bovenstaande scenario’s.

Probeer onze verzwaringsdeken 100 nachten vrijblijvend. Bevalt het niet? Dan stuur je de verzwaringsdeken terug en ontvang je je geld terug.

« Terug naar Blog